Agnes
fiere oma van Sofie 10 jaar

Een aantal jaren geleden is mijn dochter overleden aan borstkanker. Haar man Stefaan bleef alleen achter met Sofie, hun dochtertje van 7 jaar oud. Stefaan had vroeger een alcoholprobleem. Mijn dochter kon hem hierin altijd ondersteunen en liet hem nooit in de kou staan. Mede door haar steun slaagde hij erin om nuchter te blijven. Maar nu mijn dochter overleden is …

Sofie is intussen 10 jaar oud. Ze loopt er onverzorgd bij. Haar kleertjes ruiken niet fris. Ze heeft ook al een lange tijd last van luizen. Ik doe haar was en strijk. Soms helpt ze mij dan. Sofie is dit gewoon, ze doet dit ook voor haar papa. Is dat wel haar job? Ze zegt ook soms dat ze honger heeft. Er is thuis niet altijd eten omdat papa slaapt.
Sofie gaat ook vaak mee op café met papa en zijn vrienden. Ze komen dan laat thuis, papa raakt ’s morgens niet uit bed en Sofie niet op school. Haar laatste rapport was niet goed, volgens de juf zal ze haar jaar moeten overzitten.

Ik weet niet meer wat te doen. Ik maak me zorgen over Sofie. Misschien probeert papa het wel goed te doen, maar zo kan het toch niet verder? Wat kan ik doen?

Agnes

BEL, CHAT OF MAIL

In alle vertrouwen

Je kan bellen, chatten of mailen met 1712. 1712 is telefonisch te bereiken op het nummer 1712. Daarna kies je je provincie en je wordt doorverbonden. 

  • Het gesprek is gratis.
  • Het gesprek is discreet:
  • Jouw oproep naar 1712 verschijnt niet op de telefoonrekening
  • Je hoeft niet te zeggen wie je bent.