#KIJKNIETWEG

Kijk niet weg bij grensoverschrijdend gedrag

Bekijk de getuigenis

WAT KAN JIJ DOEN?

Maak je eigen filmpje

Maak je eigen filmpje

Neem zelf een kort filmpje op waarin je niet wegkijkt en deel het op social media met #kijknietweg en #1712. Zo toon je dat jij grensoverschrijdend gedrag niet zomaar laat passeren.

Hang de affiches op

Hang de affiches op

Wil je het taboe in jouw organisatie mee helpen doorbreken? Hang dan onze campagne-affiches op. Er bestaan affiches voor verschillende plekken en sectoren.

Pas je profielvideo aan

Pas je profielvideo aan

Toon dat jij niet wegkijkt en verander je profielfoto op Facebook in een profielvideo waarin jij de typische ‘draaibeweging’ maakt.
 


Toon dat jij grensoverschrijdend gedrag niet zomaar laat passeren.

Maak jij grensoverschrijdend gedrag mee?

De voorbije jaren kwamen verschillende gevallen van grensoverschrijdend gedrag en misbruik in de sport- en cultuursector aan het licht. Onderzoekers en hulpverleners weten al langer dat geweld en misbruik er meer voorkomen dan je denkt. 

Omdat gevoelens van taboe, schuld, schaamte en angst een grote rol spelen, ervaren slachtoffers, plegers en omstaanders vaak barrières om de stap te zetten naar hulpverlening. Daarom roepen wij op: kijk niet weg!

Als slachtoffer en omstaander is het dan ook belangrijk om actie te ondernemen. Bel, chat of mail daarom gratis en anoniem met 1712. 

Wij geven professioneel advies bij alle vragen over geweld, misbruik en mishandeling.